Четири причини да не пропускате „Мисията невъзможна: Разпад“

Всички имахме високи очаквания към „Мисията невъзможна: Разпад“, но не всички очаквахме филмът да ги надмине по този грандиозен начин. И можем да го потвърдим от пръв поглед, като бързаме да ви кажем кои са четирите причини да гледате "Разпад" по кината.

Първа причина. Само през уикенда на премиерата си лентата надмина приходите за всеки друг филм от франчайза, а също се превърна във втората най-успешна премиера в кариерата на Том Круз. Знаем, че това не е основният показател за качество, когато филми като "Rampage: Унищожителите" надхвърлят 400 млрд. в световен мащаб, но "Разпад" постигна отличен резултат на кината в САЩ - нещо, с което могат да се похвалят малко филми, които разчитат само на международния боксофис.

Втора причина. В Rotten Tomatoes оценките на новата част на "Мисията невъзможна" също са фрапиращо високи - 98% от критиците и 93% от публиката, а цялостните отзиви в интернет варират от „невероятен“ до „изключителен“. Ето това е по-сериозно доказателство, отколкото заработените до момента пари, нали?

Трета причина. Каскадите. Създателите на филма много ясно концентрираха почти цялата си маркетингова кампания именно на каскадите - нещо, което отличава "Разпад" от много от конкурентите му. Днес говорим все повече за CGI, докато тази поредица разчита изключително много на т.нар. практични ефекти (practical effects). Дори да оставим настрана прословутата история за счупения глезен на Том Круз, трудно ще пренебрегнем, че актьорът се е научил да пилотира хеликоптер, както и че е скочил 106 пъти от самолет от над 7 км височина, за да заснеме само една каскада във филма - скокът HALO. Към това трябва да добавим карането на мотор в натоварен трафик без каска и всички дребни скокове, бойни сцени и още много подобни моменти, които ще ви накарат да стиснете здраво дръжките на седалката.

Четвърта причина. Бойната сцена в тоалетните. Има защо този момент от филма да е основна част от трейлърите. Просто трябва да го видите.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини