Неспирни дъждове и директори, които не искат техните учители да местят мебели бавят санирането на школата

    Неспирни дъждове и директори, които не искат подчинените им учители да местят мебели, бавят санирането на училищата в Кърджали. Това стана ясно на днешната сесия на Общинския съвет в Кърджали.

    Неспирните дъждове са пречка пред регулярното изпълнение на графика за санирането на най-големите училища в града. Това налага фирмите изпълнители да работят с удължено работно време, включително и в събота и неделя. Това съобщи на заседанието на местния парламент  ръководителят на проекта, зам. -кметът инж. Катя Митовска. Тя изрази недоумението си от поведението на школски директори, които отказали да правят „ленински съботници” и подчинените им преподаватели да местят мебели, за да освободят фронт за работа на строителите. Местенето на мебелите не е от задълженията на строителните работници, подчерта инж. Митовска. Тя посочи, че въпреки метеорологичните условия на този етап се работи по график и изрази увереност, че сроковете ще бъдат спазени. Няма да има проблеми за началото на учебната година, въпреки многобройните слухове за евентуален провал, които се ширят в града, подчерта Митовска.

    Изказването ѝ бе в отговор на питане на общинският съветник и началник на Регионалното управление на образованието Гроздан Колев. Той поиска информация, след като директори на училища с тревога са поставили проблема пред ръководената от него институция. Те са изразили опасения, че началото на учебната година е под въпрос.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини