Задържаха кърджалиец с дрога, друг е разследван заради незаконни цигари

22-годишен е задържан за притежаване на наркотици. Около 5 грама пресована маса канабис били намерени в жилището на младежа в Кърджали при проверка от полицейски служители вчера около 14 часа. Видът на откритата субстанция е установен с наркополеви тест. Дрогата е иззета и е на съхранение в РУ-Кърджали. Притежателят на наркотика е задържан и е образувано бързо производство, по което работа продължава разследващ полицай.

1580 къса цигари без акцизен бандерол са били иззети в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места и контрабандата. Проверките са извършени в жилището на 64-годишен в село Страхил войвода, където били намерени 980 къса цигари без бандерол. Останалото количество е открито у 20-годишна пътничка в лек автомобил „Фолксваген“, проверен в Кърджали. Безакцизните стоки са на съхранение на в РУ-Кърджали, а на собствениците им са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

110 автомобила са били проверени на територията на РУ-Момчилград вчера от 15 до 17 часа с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. Констатираните нарушения на ЗДвП са 24 и за тях са съставени 13 акта и 11 фиша.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини