Най-малко 50 души са загинали в пожарите в Гърция

Най-малко 50 души са загинали от пожарите в Гърция, информира агенция ЕФЕ, позовавайки се на Гръцката агенция за гражданска защита. Властите там търсят международна помощ, за да се справят с бедствието.

Повече от 156 души са ранени, 11 сериозно.

Стотици пожарникари се борят с пожарите и хората са напуснали домовете си. Операция за търсене и спасяването на 10 туристи. Те са избягали от един от пожарите в лодка, казват служители.

"Ще направим всичко, което е възможно, за да го контролираме", заяви пред репортери премиерът Алексис Ципрас, предаде BBC.

Той прекрати официалното пътуване в Босна, за да помогне да се координира действията за потушаване на пожарите.

Пожарникари определиха ситуацията като "изключително трудно". Рано във вторник говорителят на правителството Димитрис Цанакопулос потвърди, че броят на жертвите е нараснал над 20. Повечето от жертвите са били в морския курорт Мати, на 40 километра североизточно от Атина, и са починали в домовете си или в колите си.

Милтиадис Виронас от службата за спешна помощ на Екав заяви, че 25 души са били отведени в болница и четирима са сериозно ранени.

Хората са правили опит ада избягат от огненото бедствие, влизайки с лодки във водата. Майка и дете са намерени удавени, предаде БНР.

"За щастие морето беше там и влязохме в морето, защото пламъците ни преследваха до водата, изгориха гърбовете ни и след това се потопихме във водата", обясни местен жител, успял да се спаси от бедствието.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини