Обявиха свободните места за гимназиите

Свободни места за бъдещи осмокласници в Първомай има само в ПГСС „Васил Левски“, стана ясно днес след публикуването на списъка за кандидатстване на трети етап.

5 от тях са за Агроекология. 6 са за Механизация на селското стопанство. Дуалната паралелка Производства на облекла от текстил е напълно свободна.

От профилираните паралелки в СУ „Златаров“ непопълнена остава само спортната, но в нея на трето класиране не могат да кандидатстват ученици, които не са положили изпит за спортни способности.

Пълният списък на свободните места в Пловдивска област може да видите тук.

Неприетите или недоволни от втория етап и незаписали се ученици, могат да подадат заявление за участие в третия етап на класирането. Това следва да стане от 20 до 24 юли,в училището-гнездо „Христо Ботев“ - Първомай или онлайн. В него желанията могат да се подредят отново, но само за останалите свободни места.

Ако на втория етап ученикът се е записал, за да подаде заявление за участие в третия етап, трябва да изтегли документите си от училището, в което е приет.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пъ
    Първомайска реалност
    5 -2
    21:44, 22 юли 2018
    Тези хора след като завършат ще заминат при роднините си в чужбина или по големите градове. Цели класове изчезват след завършване и не се вливат в така наречената "първомайска икономика", която по думите на местни управници се е изравнила с Пловдив, Стара Загора, Казанлък и тн.! Тук говорим за всякаква липса на връзка с реалността при така наречените местни управници. Това, че отделни бизнесмени богатеят на гърба на средностатистическия първомаец е друг въпрос. Заради некъдърни управници и некоректни работодатели, 18-сет годишните напускат Първомай. Факт е, че и 30-сет и 40-сет годишни хора направо със семействата си също напускат града, защото не искат децата им да мизеруват, докато разни ниско-образовани хора, нарочени за работодатели, си копуват големи струващи по 100-200 хиляди лева джипове. Предлагам да се направи страница във фейсбук и да я кръстим "Трайно напуснали Първомай"! Сигурен съм , че доста от съгражданите ни ще проявят интерес и всеки ще има да разкаже интересна лична история свързана я с некоректни работодатели, я с някое напразно обещание за по-добър живот и просперитет! Града ни умира, събудете се!
  • 2
    Дж
    Джеркони
    0 -3
    05:05, 24 юли 2018
    То там само аборигени ...тря си луд да си запишеш детето в ПГСС ,тавани падат,треви по 3 метра
    • ?_
      ?_1532544043
      1 0
      21:40, 25 юли 2018
      Хай де бе!Много знаеш!Видял ли си тревите и падащите тавани?
  • 3
    Ко
    Комсомолец
    0 -1
    20:50, 31 юли 2018
    а не бе,хубавото е че тавана падна в неделя,инак не се знаеше колко пострадали можеше да има!!!
Последни новини