Босия настоява исканията му да бъдат разгледани в рамките на 24 часа

Николай Колев - Босия напусна заседанието на комисията, която беше сформирана за да разглежда подадените от него сигнали за нередности.

Това стана след като председателят на комисията Станислав Иванов каза, че членовете имат нужда от една седмица, за да се запознаят с фактите, предоставени от Босия, и искането за оставка на транспортния министър Ивайло Московски.

Николай Колев от своя страна настоя комисията да се произнесе още днес, тъй като фактите му не подлежат на дебати и няма нужда да бъдат тълкувани, а трябва да бъдат взети под внимание в рамките на 24 часа.

Освен това заседанието беше предшествано от скандал заради съмишленици на обявилия гладна стачка Колев. Около 20 души се опитаха да посетят заседанието, но не бяха допуснати заради липса на пропуски.

Босия е в гладна стачка от 37 дена като настоява за оставки в ДАИ, Министерството на транспорта и Народното събрание.

Причината е корупцията при получаването и издаването на шофьорски книжки, както и връщането на работа на доказано корумпирани служители на ДАИ.

Здравословното му състояние е сериозно влошено и той се придвижва с инвалидна количка. Заради исканията му беше създадена временна анкетна комисия, която да разгледа сигналите му.

Комисията има срок за работа от един месец, а от резултатите й зависи дали Босия ще прекрати гладната си стачка. Междувременно преди дни Николай Колев поиска оставка на цялото правителство и свикване на програмно правителство. 

Той настоява президентът Румен Радев да свика общонационална кръгла маса без политици и да се изготви програма, да се избере програмен парламент.

Източник: webcafe.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини