Ремонтират покрива на Дома за стари хора в Кърджали

С решение на Управителния съвет на Фонд „Социална закрила“ към МТСП от 22.06.2018 година Сдружение „Български Червен кръст“ получи подкрепа и одобрение по проект „Ремонт на покрив на Дома за стари хора-Кърджали“.
Общата цел на проекта е да се извърши ремонт на покрива на Секторите А, В и С- публична общинска собственост, предоставени безвъзмездно от Община Кърджали за нуждите на социалната услуга „Дом за стари хора“ , след като през 2017 година управлението на Дома бе възложено отново на Областния съвет на БЧК - Кърджали за нов пет годишен период.

Реализирането на проекта ще подобри качеството на живот на възрастните хора и ефикасността на предоставените грижи и ще доведе до подобряване на жизнената среда на потребителите, ползващи услугата.Основните дейности по проекта сасвързани с организацията и управлениетому, провеждане на процедура по ЗОП за избор на изпълнител, изпълнение на строително- ремонтните  работи и осигуряване на прозрачност  и публичност за реализирането на проекта.Процедурата за избор на изпълнител вече е открита и срокът за набиране на оферти е 27.07.2018 година. Ръководител на Екипа за управление на проекта е д-р Таня Анастасова- Делева – управител на социалната услуга „Дом за стари хора“ - Кърджали.

Проектът ще се реализира на територията на Община Кърджали в продължение на пет месеца от датата на подписване на договора за съвместна дейност № РД04-175 /03.07.2018 година. Общият бюджет на проекта е 29 924,50 лева, като 90% от него се финансират от фонд „Социална закрила“ , а останалите 10 % - от бюджета на Областния съвет на БЧК – Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини