Закриват 11 прокуратури в страната, две от тях са в Мадан и Чепеларе

1 1 районни прокуратури в цялата страна ще бъдат закрити пилотно и ще станат териториални отделения (ТО). От 1 януари 2019 г. се закриват районните прокуратури в Белоградчик, Кула, Дряново, Трявна, Тервел, Ардино, Брезник, Трън, Мадан, Чепеларе и Тополовград.

Прокурорският състав и администрацията на този етап ще се запазват, а от 1 януари Мадан и Чепеларе преминават към РП-Смолян. Предвижда се там да бъдат разкрити териториални отделения.

Преструктурирането е част от планираните пормени в системата, а окрупняването ще премине през три етапа. При първия всички финансово-стопански дейности на районните прокуратури ще преминат към нови специализирани отдели в окръжните прокуратури. Вторият етап е самото окрупняване, т.е. всички районни прокуратури в областта се вливат в тази в областния център. На тяхно място ще трябва да останат териториални отделения. Третият етап ще изчака и ще се съобрази и с прекрояването на картата на съдилищата. Плановет еса през него част от териториалните отделения да бъдат закрити.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини