Кърджалийци обраха медалите на турнира по плажен волейбол

Шампиони при юношите на провелия се през почивните дни републикански турнир по плажен волейбол в Кърджали станаха двойката от града-домакин Иван Замфиров и Симеон Топузлиев. Те се наложиха като първенци след оспорвана битка на финала с противниците си от София Димитър Димитров и Димитър Механджийски, които останаха втори.

С бронзови медали се закичиха Сонер Яшар и Димитър Гайдаджиев - също от Кърджали. Индивидуални награди получиха Димитър Димитров от София за най-борбен състезател и Октай Мехмед от Кърджали за феърплей.

При девойките купата грабнаха Малина Гаджева и Натали Станоева от София след победа на финала над двойката от Кърджали Натали Стефанова и Теодора Стоянова. Трета са варненките Мария Игнатова и Симона Стоянова. Отличия получиха и 14 годишните Гюлчин Мустафа и Ана-Мария Славкова от Кърджали, класирали се на 5-то място.

В класираните при най-малките участници в турнира за деца до 10 години, най-отгоре на почетната стълбица се качиха Милко Багдасаров и Марти Карабашев, втори са близнаците Ангел и Георги Танкови, а трети – Онур Мехмед и Стоян. Купата при момчетата до 14 години грабнаха Манол Янев и Михаил Атанасов.

"За поредна година купата при юношите е в ръцете на кърджалийци. Това е доказателство за една сериозната подготовка на спортистите от кърджалийската волейболна школа. В надпреварата за първото място се включиха 16 юношески отбора и 8 двойки при девойките. На кортовете бяха изиграни 38 оспорвани срещи. Това, което показаха всички волейболисти бе майсторска игра, спортсменски дух и спортен хъс. Имахме един изключително силен турнир, който за пореден път доказва, че плажният волейбол е спорт с бъдеще в нашия град и в България изобщо", сподели президентът на ВК "Арда" и отговорник за плажния волейбол във федерацията Милко Багдасаров.

След три седмици предстои отново в Кърджали да се проведе републиканският турнир за мъже и жени. Датите са от 3 до 5 август. От тези два турнира ще станат ясни националните двойки, които ще ни представят на предстоящите международни състезания.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини