Брат и сестра от Момчиловци учредиха дарителски фонд за всяко новородено бебе и младоженци в селото

Всяко новородено бебе в Момчиловци вече ще получава еднократна помощ от 200 лева. Единственото условие на братът и сестрата -дарители е детенцето да е постоянен жител на селото, а за младоженците да са от селото и там да са сключили граждански брак.

200 лева ще бъдат дарени и на новосъздадените семейства в Момчиловци.

На 11 юли тази година в родопското село беше учреден семеен фонд от Надя Савова-Халауи и Свилен Савов, създаден в памет на техните родители - д-р Йорданка и Иван Савови. Фондът ще се управлява от Кметството и Обществения съвет по волята на дарителите и ще бъде в непрекъсната връзка с тях до края на мандата.

Във фонда са предвидени и две еднократни годишни награди от по 500 лв. за ученик или студент от Момчиловци, който има достижения в сферата на науката, както и за достоен момчиловец с изключителен принос в утвърждаването и развитието на вековните местни традиции и добродетели. 
„Не за първи път ще нарека Надя и Свилен Савови герои на нашето време. За мен е изключителна чест, че Момчиловци е свързано с хора като тях – всеотдайни и родолюбиви, подкрепящи благородни и обществени каузи“, каза кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

Тя допълни, че миналата година в памет на баща си те осигуриха и стипендия за даровито дете, включиха се и в дарителската акция за възстановяване на изгорялата преди Коледа къща в Момчиловци. „Дай Боже хората с големи сърца като тях да стават все повече, а семейният фонд, който учредиха да помогне в борбата с демографската криза в обичаното ни Момчиловци!“, си пожела сърцатата родопска кметица.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини