Кърджалийци не одобряват преименуването на стадион „Дружба”, сочи анкета

Две трети от кърджалийци, включили се в анкета на сайта Кърджали бг вести не одобряват преименуването на стадион „Дружба” в Арена „Арда”.

Срещу новото име се обявяват 69,8% от участвалите в анкетата. Едва 25,6 на сто подкрепят преименуването. 4,7% не могат да преценят.

Анкетата няма представителен характер, но дава обща представа за нагласите в обществото.

Решението на Общинският съвет да преименува стадион „Дружба” бе съпроводено с остри коментари в социалните мрежи. Доминираше несъгласието. Кърджалийци, негодуваха, че промяната на името се прави под диктат. Оприличиха го на „Възродителен процес”.

Ще припомним, че на поредната си сесия Общинският съвет преименува стадион „Дружба” в Арена „Арда”. Единодушно общинските съветници подкрепиха докладната записка внесена от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис. Градоначалникът посочи, че е постъпило искане от Инициативен комитет за смяна на името. Мотивите са, че така поне по название на стадиона ще се изравним с водещи клубове от страната. Идеята на Инициативния комитет бе подкрепена от Обществения съвет към местния парламент с ръководител Милан Миланов. Обществено обсъждане в навечерието на сесията също не намери мотиви против. Постоянните комисии към Общинския съвет подкрепиха предложението на градоначалника.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин на кърджали
    0 0
    07:27, 12 юли 2018
    най големият хамелеон и кариерист е милан миланов. в името да е на показ е готов на всичко. хронично болен за власт каквато и да е тя.
Последни новини