20 °C

Кърджалийци не одобряват преименуването на стадион „Дружба”, сочи анкета

Две трети от кърджалийци, включили се в анкета на сайта Кърджали бг вести не одобряват преименуването на стадион „Дружба” в Арена „Арда”.

Срещу новото име се обявяват 69,8% от участвалите в анкетата. Едва 25,6 на сто подкрепят преименуването. 4,7% не могат да преценят.

Анкетата няма представителен характер, но дава обща представа за нагласите в обществото.

Решението на Общинският съвет да преименува стадион „Дружба” бе съпроводено с остри коментари в социалните мрежи. Доминираше несъгласието. Кърджалийци, негодуваха, че промяната на името се прави под диктат. Оприличиха го на „Възродителен процес”.

Ще припомним, че на поредната си сесия Общинският съвет преименува стадион „Дружба” в Арена „Арда”. Единодушно общинските съветници подкрепиха докладната записка внесена от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис. Градоначалникът посочи, че е постъпило искане от Инициативен комитет за смяна на името. Мотивите са, че така поне по название на стадиона ще се изравним с водещи клубове от страната. Идеята на Инициативния комитет бе подкрепена от Обществения съвет към местния парламент с ръководител Милан Миланов. Обществено обсъждане в навечерието на сесията също не намери мотиви против. Постоянните комисии към Общинския съвет подкрепиха предложението на градоначалника.

Георги Кулов


1 Коментар

Хороскоп за 18.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини