Учен: Във вселената има разумен живот

Директорът на Института за космически изследвания при БАН проф. Петър Гецов е убеден, че във вселената има разумен живот, но потенциалът на земните хора не е достатъчен за среща с него.
Професорът разказа това в Самоводене на среща на видни учени, чиито корени са от това великотърновско село, предаде БНР.
"Във вселената има милиарди звезди и милиарди галактики, в този смисъл е изключено да няма някъде живот. Сигурно има разумни същества, ние говорим за разум, на Слънчевата система твърдо няма. Но Слънчевата система, Млечния път, те са глуха провинция на тази вселена. Ако дойдат от друга галактика, звездна система, моето скромно мнение, е че ще са много по-развити от нас. Те при всички случаи трябва да са много енергетични, много по-развити и в никой случай ние няма да ги посрещнем с хляб и сол, защото ние ще изглеждаме пред тях сигурно както мравките ни изглеждат на нас. Така че виждате за какви измерения става въпрос.- хоризонт на познанието, енергитични възможности и т.н., засега ние ги нямаме, за да се срещнем", заключава проф. Петър Гецов.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини