Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис коментира предизвикателствата пред местните власти

„Местните власти са институциите, които трябва да решават въпросите с безработицата, със стандарта на живот, с транспортната свързаност между регионите, с миграцията и сигурността и околната среда“, каза Хасан Азис – зам.-председател на ДПС в предаването на БНТ „Още от деня“. Това е един от акцентите на 130-тата среща на кметове и европейски лидери в Брюксел.

По време на участието си в предаването Хасан Азис каза, че е обсъждано местните власти да провеждат реална политика, свързана с повишаването на стандарта на живот на хората. „Важно е, че всички общини, представители на местните регионални власти в Европа, създадохме един алианс за подкрепа на кохезионната политика на ЕС, включително както за продължаването на кохезионната политика, така и за увеличаване на възможността общините да получават повече средства“, каза зам. – председателят на ДПС. Хасан Азис отбеляза, че досега местните регионални власти в България са имали ресурс от 4 млрд. евро за реализирането на различни проекти. „Колкото и да изглеждат 4 млрд. евро, към които ние имаме възможност да се докоснем и да ги реализираме в нашите региони, все още общините нямат тази самостоятелност. Защото какво правим всъщност с тези средства? Ние решаваме проблеми, свързани с инфраструктурата – подземна, надземна, правим паркове и т. н. Ние де факто подобряваме условията, но все още не можем да създаваме работа, конкурентоспособност и работни места“, каза той. Според Хасан Азис тези въпроси трябва се решават чрез координация между местна, регионална и централна власт.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ас
    Асан Азисов
    0 0
    19:10, 10 юли 2018
    Хасан Азис е един много нагъл и некомпетентен човек. Елементарни неща има да свърши и не му стига ума като: осветлението, парковете, тротоарите, чистотата, кучетата и много други неща.
    Не мога да си обесня защо го канят в телевизиите, не могат ли да го преценят.

Още новини

Случаен виц

Последни новини