Таен документ: Бежанец може да е само който зачита стойностите на ЕС

Австрийските медии съобщават за таен документ на Министерството на вътрешните работи, в който се изисква екстрадиране на търсещите политическо убежище на всички външни граници на Европейския съюз, пише електронното издание на списание "Профил".  Бежански статут да се дава единствено на хората, които "зачитат стойностите на ЕС, неговите основни права и основни свободи".  Според Конвенцията за бежанците този критерий обаче не би трябвало да играе роля в европейската процедура,..

 

Австрия се стреми към решение, при което всички документи за получаване на бежански статут да бъдат подавани извън границите на Европейския съюз, твърди публикацията. Според изданието, документът, представен на среща на представители на ЕС на ниво експерти,  призовава "в бъдеще на територията на ЕС да не се подават документи за получаване на бежански статут".

От днес на прохода Бренер ще бъде въведен контрол по границата между Австрия и Италия.

Италия междувременно обяви, че ще поиска от европейските си партньори да поемат ангажимент мигрантите, спасени в Средиземно море, да бъдат отвеждани в други страни.

"След като спряхме корабите на неправителствените организации, в четвъртък в Инсбрук ще поставя на масата италианското искане ДА СЕ БЛОКИРА пристигането в италиански пристанища на кораби от международни мисии в Средиземно море", написа министърът на вътрешните работи Матео Салвини. във Фейсбук.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини