Каракачанов: Въпрос на време е възстановяването на наборната военна служба

Българската армия е служила само на едно - да защитава териториалната цялост и независимост на българския народ. Да, ние сме членове на силен Алианс, но аз смятам и го казвам открито, че българският народ и българската нация, могат да разчитат на своята армия". Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес в словото си на тържествената проверка (заря) по случай бойния празник на гарнизон Пловдив, който се отбелязва за трета поредна година.

Празничното шествие на представителни блокове на военни формирования от гарнизон Пловдив по пешеходната зона в града  събра стотици граждани и гости. Негово Високо Преосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг.

В честването участваха военнослужещи и служители от военните формирования на Българската армия от гарнизон Пловдив: 68-ма бригада "Специални сили", Трета авиобаза - Граф Игнатиево, 24-та авиобаза - Крумово, 110-ти Логистичен полк и 91-ви Инженерен батальон, Втора зона за управление и наблюдение, регионална служба "Военна полиция", Военна болница - Пловдив, Военен съд, Военна прокуратура, Военното окръжие и други по-малки формирования.

Министърът на отбраната заяви пред журналисти, че е въпрос на време възстановяването на наборната военна служба.

"Това ще стане един ден, неизбежно е, въпреки опитите за съпротива и неразбирането на някой политици", посочи министър Каракачанов и подчерта, че много страни в Европа вече са възстановили като традиция наборната военна служба.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Rr
    RRRRRR
    4 0
    15:07, 5 юли 2018
    А кога ще отслужи наборната си служба министъра, обкръжението му заедно със съветниците, и колко милиарда ще му трябват за тази процедура???????
  • 2
    Де
    Дечо Таралежков
    3 -1
    16:57, 5 юли 2018
    Кой ще служи в тази армия Ами те всички донаборници ще избягат в ЕВРОПАТА и ще останат само ******ите обаче те са неграмотнии не възприемат от нищо Това няма да е армия а башибозук Ей голям мечтател и веселяк е този Каракачанов
Последни новини