Гладната стачка на Николай Колев-Босия продължава вече 3 седмици

Гладната стачка на Николай Колев-Босия - срещу купуването на шофьорски книжки и липсата на воля у властите за борба с тази практика, продължава вече три седмици.

В блога си той съобщава, че вече си е осигурил инвалиден стол, тъй като изтощението на организма скоро щ есе прояви и той няма да бъде в състояние да ходи.

Припомняме На 12 юни той обяви, че започва безсрочна гладна стачка в знак на протест срещу това, че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са възстановени на работа. Той предприе крайната мярка, след като предишните му опити да привлече вниманието на институциите и на гражданите към проблема не дадоха резултат.

"Днес се навършват три седмици от гладната ми стачка. Привидно нищо особено не се случва. Но в същото време протичат дълбоки и невидими процеси, които много скоро ще се покажат на светло. Това, че двете обществени медии мълчат, просто ги дезавуира като антиобществени и именно те ще са безкрайно изненадани съвсем скоро. Мълчанието показва неистов, панически страх. Не говоря за частните БТВ, НТВ и вестниците. Те са частни и защитават определени интереси.

Днес кръвното ми е 119/69. Пулс-95. Тежа71,2 кг.

Вчера си осигурих инвалиден стол. Това е за времето, когато няма да мога да ходя дълго. Засега смятам, че ще се справя с ходенето от НДК до НС." - пише общественикът в блога си.

В негова подкрепа във Фейсбук се организира протест, който ще се състои утре от 18:30 ч. пред Министерския съвет.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини