Граждани на протест: Убиват ни с тока, водата и парното

Граждани се събраха на протест пред сградата на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), за да изразят недоволството си срещу новите цени на електрическата и топлинната енергия.
 
Началото на протеста съвпада със старта на закритото заседание на КЕВР, на което се очаква комисията да утвърди новите цени. На 29 юни регулаторът вече окончателно реши природният газ да поскъпне с 10,81% от 1 юли, заради което се очаква топлинната енергия да поскъпне с около 7%, а токът - с над 2%. След края на закритото заседание се очаква да се проведе брифинг, на който решението на комисията ще бъде официално оповестено.

Протестиращите са подкрепени от членове и симпатизанти на градската организация на БСП-София, за което бяха призовани вчера от изпълнителното бюро на партията.


Изразяващите недоволството си граждани носят плакати с надпис „Убиват ни с тока, водата и парното“ и питат: „И въздуха ли ще плащаме?“. Те се противопоставят и на сделката за придобиването на активите на ЧЕЗ от фирмата „Инерком“.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини