Златаровци успешно приключиха проект „Ученически практики”

43 ученици от Професионална гимназия по туризъм „Проф.д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали успешно приключиха участието си в  проект BG05M2ОP001-2.006-0001 „Ученически  практики – Фаза I” по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Възпитаниците на гимназията от специалностите  „Производство на  хляб, хлебни и сладкарски изделия”, „Организация на туризма и свободното време” и „Производство на кулинарни изделия и напитки” имаха възможността да усъвършенстват своите знания,  умения и компетенции чрез практикуване в реална работна среда в рамките на 240 часа. Партньори по проекта бяха: сладкарски цех „Шоколадов рай”, ресторант „Меаца”, хотелски комплекс «Арпезос», хотелски комплекс „Ида” и пицария „Сием - Рили”. При провеждането на практиката  учениците бяха подпомагани от наставници, които  пряко отговаряха  за възлаганите им задачи, участваха и в оценката на резултатите и личния им напредък.

Една от целите на проекта е повишаване на квалификацията на обучаващите се, като провеждат практическо обучение в реална работна среда и в условията на оперативно партньорство с работодателите-партньори.

Всеки от завършилите 43 ученици получи  сертификат за проведен стаж и стипендия на стойност 300лв.

Инж. Марияна Стратиева - ръководител на проекта изказва благодарности на работодателите от реалния бизнес сектор, като отправя пожелание към тях  да бъдат все така активни в бъдещото ни  партньорство, защото именно то ще  улесни  прехода от образователните институции към допълнителното практическо обучение и най- вече ще повиши успешната реализация на младите хора на трудовия пазар. Тя благодари и на училищния екип - инж. Кр. Славова, инж. К.Кралева, инж. С. Ангелова, инж. Н. Иванова, Л. Сиракова  и Г.Гарабедян, както и на всички ученици, взели участие в реализирането на проекта и проявили висок професионализъм за качественото му изпълнение.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини