Робот прави бургери в ресторант в Сан Франциско (видео)

В ресторант Creator, представян като "стартъп за бързо хранене", собственикът Алекс Вардакостас се засяга, когато репортер на Tech Crunch го пита как си представя да стане компания за 10 млрд. долара.

"Пазарът е много по-голям от това", обяснява той на клиента журналист, дошъл да пробва бургер, който се прави с... алгоритъм.

На касата в ресторанта, който отваря днес, ще работи човек. След като той зареди поръчката в системата обаче, всичко остава в ръцете на електроника и на "робота готвач", който, твърди собственикът, използва пресни продукти. На хлебчетата, опечени същия ден, сосовете и подправките се измерват от устройството в милилитри и грамове (и потребителите могат дори да кажат колко точно милилитра искат).

"Готвачът" използва технология, при която продуктите се поставят между двете части на хлебчето по начин, който позволява отхапване на парчета от бургера без почти никакво усилие, казва Вардакостас.

Роботът същевременно е по-евтина работна ръка и това позволява бургерът да струва 6 долара вместо 12-18, колкото би струвал в хубав ресторант.

Родителите на Вардакостас също правели бургери и на него му се налагало да прави по няколкостотин на ден. "Осъзнаваш, че има толкова възможности, които не се използват, защото нямаш точните инструменти, а работата е много." "Персоналът" му сега ще произвежда по 130 хамбургера на час.

Ресторантът ще работи само в сряда и четвъртък, и то по 2 часа - от 11:30 до 14 ч. Вече има списък с бъдещи клиенти, а местата са запълнени до края на август.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини