Пътешественичка представя книга с тайнствени маршрути в Кърджали

Тайнствени скални светилища, древни обсерватории, извори с лековита вода, храмове на чудесата, призрачни села, силни енергийни центрове в България, – това са само част от разказите в книгата „Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици“. Част от тях – Каменната гъба в с. Женда, Скално светилище Чит кая в с. Лисиците, Скално светилище Харман кая, лековитият извор Дамбалъ – са разположени край Кърджали. За да представи уникалното издание за пръв път в Кърджали в Литературния салон на НЧ „Обединение 1913“ идва лично авторът и фотограф  Боряна Кръстева.

Книгата повежда на необикновено пътешествие с чудни легенди, пейзажи и емоции, среща със сладкодумните местни хора в най-приказните части на България, припомня родния фолклор. Изданието съдържа още: точни маршрути, полезна информация, GPS координати, любопитни факти за всеки обект и съвети за пътешествия.

Боряна Кръстева е главен редактор на сайт за пътешествия, поддържа и собствен блог. Съчетава журналистическото си образование с любовта си към пътуванията и фотографията. Досега книгата ѝ е представяна в София, Казанлък и Стара Загора. Десетки копия са дарени на български читалища и библиотеки като част от кампанията „Чети и откривай България“.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини