Байкъри от осем страни в зрелищна надпревара в Пампорово

Изображение 1 от 2

    Едно от най-очакваните вело събития – Пампорово Байк Фест 2018 стартира днес в родопския курорт. Над 100 са записаните за участие на място до момента, а организаторите очакват броят им значително да се увеличи.

    Фестивалът ще продължи до 24 юни и с него ще бъде даден официален старт на вело сезона в Пампорово. В програмата са включени множество интересни събития, а акцентите тази година са кръг от Балканската купа по спускане, Международно състезание от клас 1, носещо точки за световната ранглиста, както и Държавен шампионат по форкрос.

    За участие в състезанията до момента са се регистрирали участници от Великобритания, Франция, Гърция, Румъния, Македония, Турция, Босна и Херцеговина и България, а организаторите очакват най-оспорваното издание на събитието досега.

    Основни претенденти за призовите места към момента са Luke Cockburn, Sam Herd, Thomas Gubai, а сред Българите – Росен Ковачев, Стивиан Гатев, Йордан Анчев.

    В събота ще се проведат държавното първенство по форкрос и втория кръг от Детските Байк Серии за 2018, а в неделя ще бъдат състезанията по спускане.
    Всички, които искат да наблюдават зрелищните събития, ще могат да го направят свободно, а за колоездачите ще заработи за първи път тази година и Велопарк Пампорово.

    Освен със състезателната си част, Пампорово Байк Фест 2018 ще зарадва всички гости на курорта с богата развлекателна програма, включваща кино вечер в четвъртък, боулинг турнир в петък и парти в събота.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини