Тръмп вече няма да разделя имигрантски семейства

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви че ще подпишепостановление, което предотвратява разделянето на имигрантски семейства, информират световни агенции.

Спорно решение на администрацията за разделяне децата от родителите на границата на САЩ с Мексико предизвика сериозен вътрешен и международен отзвук. Политиката е остро критикувана.

Американският президент поясни, че ще се "подпише под нещо превантивно" за имиграцията, тъй като иска да не разделя имигрантските семейства. Решението му е в отговор на сблъсъка с опозиционни депутати за имиграционната политика и практиката да се разделят децата от родителите, когато нелегалните имигрантски семейства бъдат задържани на границата.

"Не искаме децата да бъдат отнемани от родителите. Можем да прилагаме нашите имиграционни закони без да разделяме семействата. Администрацията иска Конгресът да действа и ние ще го направим. Утре Камарата на представителите ще гласува законодателство семействата да остават заедно", заяви председателят на Камарата на представителите на САЩ Пол Райън. Очаква се днес американските законодатели да гласуват законопроект за прекратяване на спорната практика на разделяне на децата от родителите, заловени на границата без документи.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини