Ботевци покориха Националния телевизионен ефир

    Клуб „Журналистика’’ участва на живо в предавания в Националните телевизии „Европа“ и „Евроком“ в рамките на проекта „Приятели“, осъществен от ЕГ „Христо Ботев“ гр. Кърджали. Младите журналисти бяха посрещнати от ръководството на телевизиите и участваха в популярните предавания „Свободна Зона“ на телевизия „Европа“, с водещ  Георги Коритаров и „Делници“ на телевизия „Евроком“, с водещ Николай Колев. Учениците получиха уникалната възможност да разкажат за клуба и дейностите по проекта. Те задаваха въпроси към водещите и техните гости. По време на живите предавания и към тях бяха отправени въпроси както от студиото, така и от зрителите. Имаше провокации към ръководителя на клуба Надежда Карагьозова и младите журналисти. В отговор бяха представени книги от кърджалийски автори за хармоничните отношения между мюсюлмани и християни в Източните Родопи, които доказаха на столичани, че Кърджали е столица на толерантността.

    Журналистите от Проект „Приятели“ бяха поздравени в ефир от събеседника на Георги Коритаров госпожа Мирела Иванова – поетеса и драматург в Народния театър „Иван Вазов“. „За журналистиката се изисква кураж, талант и богата култура. Разширяването на зрителните  и духовни хоризонти се постига с четене." С тези думи тя изрази задоволството си от мотивацията на младежите да участват в проекти като „Приятели“. Тя беше впечатлена от учениците от Езиковата гимназия в Кърджали.

    Изключително въздействаща бе срещата в Телевизия „Евроком“ със Сашо Диков – майсторът на директната журналистика, който посрещна младежите и бързо скъси дистанцията, споделяйки  лични моменти от живота си. За него журналистиката се прави с много труд и любов. Той дори покани един от учениците от клуб „Журналистика“ за стажант в медията.

    Внимание на групата от журналисти обърнаха известните мениджъри Георги Харизанов, Стойко Стоянов, и Атанас Аретов. И двете телевизии предоставиха възможност на кърджалийци да разгледат нюзрума, монтажните, телевизионите студия и да се запознаят с хората, работещи зад кадър.

    Кандидат-журналистите имаха възможност да гостуват в двете телевизии благодарение на Проект „Приятели“ на Училищното настоятелство на ЕГ „Христо Ботев“, в партньорство с община Кърджали, проект. Проектът се осъществява по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини