„Голи рускини в Рияд“: Уволнен шеф в Саудитска Арабия

Представленията на руския цирк били предвидени за средата на юни, за да съвпаднат с участието на саудитския отбор на световното първенство в Русия. Но програмата се оказала несъвместима с повелите на исляма,  

Шефът на развлекателната агенция на Саудитска Арабия Ахмед ал Хатиб изгуби поста си в понеделник заради обществения гняв след шоуто в Рияд, съобщава полуофициалният саудитски вестник.

Руските циркови артистки всъщност не са без дрехи, а с прилепнало по тялото трико. Но изпълнителките в твърде изкусителни за саудитските представи дрехи предизвикали недоволството на граждани, разпространяващо се в социалните медии с хаштаг, превеждан като „Голи рускини в Рияд“.

Агенцията за развлеченията съществува едва от две години. Тя е част от усилията на престолонаследника принц Мохамед бин Салман да реформира страната и да ограничи влиянието на консерваторите. По-рано тази година след 35-годишно прекъсване бяха възобновени кинопрожекциите. Не се знае дали това ще бъде възможно за цирковите представления.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини