През есента ученици от ПГ по туризъм ще трупат опит в испански курорти

Изображение 1 от 2

    Национален  консорциум  с координатор сдружението „Брейн груп” Видин и партньори  от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Видин, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали, и ПГТ „Александър Паскалев”- гр. Хасково, получиха финансиране по проекта 2018-1-BG01-КА116-047140 „Бъдеще” на  Програма „Еразъм+”, ключова дейност 1 ”Мобилност на обучаеми и персонал в областта на професионалното образование и обучение”.

    Целта на проекта е развитие на интернационализацията в областта на професионалното образование и обучение, повишаване международното измерение на партньорите и въвеждане на добри практики и валидиране на придобитите умения посредством използването на ECVET за географска мобирност.  В него ще бъдат включени ученици в риск от отпадане от училище, с икономически затруднения и културни различия  на възраст над 16 години от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”.

    През учебната 2018/2019г.  ученици от ПГ по туризъм  – гр. Кърджали, ще имат възможност в рамките на  3 работни  седмици да проведат своята производствена практика  в реална работна среда в Пуерто де ла Круз, Тенерифе, Канарските остори, Испания.  По време на своята практика  ползвателите ще трупат опит и ще усвояват  знания, умения и компетенции от водещи професионалисти в областта на хотелиерството, ресторантьорството и кетъринга.  Работата в реномирани  хотели и заведения за хранене и развлечения в един от най-посещаваните курорти на Канарските острови  ще  даде възможност на учениците да придобият богат професионален опит, да повишат конкурентноспособността си и да увеличат  възможностите си за реализация  както на вътрешния, така и на европейския  пазар на труда.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини