30 деца с увреждания започнаха терапия с коне и плуване

    30 деца с увреждания започнаха терапия в Хасково по проект „Воден свят и терапевтична конна езда”, реализиран от общината. Първите занимания в басейна и на конната база донесоха на децата изключително добро настронение. Всички се чувстваха прекрасно и нямат търпение за следващото пътуване. Заниманията се водят в присъствието на специалисти - психолог, социален педагог, рехабилитатор и социални работници от общината, треньор по плуване.

    Финансирането е от фонд Социална закрила към Министерството на труда и социалната политика. Стойността на проекта е близо 9 000 лева.
    Според специалистите заниманията в басейн с минерална вода и контакта с коне ще допринесе за подобряване на физическото и психоемоционално състояние на децата и младежите с увреждания. Децата, които участват в проекта са от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, както и за деца и младежи от Дневен център за деца и младежи с увреждания „Марина“ в Хасково.
    В рамките на един месец децата ще участват в комплексна рехабилитационна програма и индивидуална работа при хипотерапевтични процедури с коне.
    Заниманията са ежедневни в продължение на месец. Транспорта до басейна и конната база е осигурен от общината.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Бр
      Браво
      9 0
      20:16, 19 юни 2018
      Маргарит. Уникален си браво на тези деца трябва дасе помага уникален си
    • 2
      Ощ
      ОЩЕ ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО !!!
      3 0
      11:01, 20 юни 2018
      Най-после нещо истинско се случва в ц-р "Марина" ! Браво !!!
    • 3
      Бр
      Браво
      1 0
      14:04, 20 юни 2018
      Венцислава з. разписа проектното предложение и спечели конкурсната процедура, а беливанов искаше да я накаже отново за некомпетентност- това ако е кмет, здраве му кажи! Браво на момичето, достойна постъпка
    Последни новини