Любителският тенис набира скорост в Кърджали, татковците на малките тенисисти на корта

    Любителският тенис набира скорост в Кърджали. През последните години се наблюдава засилен интерес към изявите на хора в зряла възраст с ракетата на корта. Така редом до децата, които повече от двадесет години се обучават в тенис клуб „Орфей“, застават хора, които могат да бъдат техни татковци и батковци. Мераклиите да се изявят на корта са от цялата област. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на тенис клуб „Орфей „Рафи Хорсикян. Той подчерта, че мераклиите се увеличават със всяка изминала година. Това са хора на различна възраст и с различни професии.

    За да ги поощрят от клуба миналата година са направили в Кърджали кръг от спортния календар на Архитектурната тенис лига. Двама представители от тенис клуб „Орфей“ са се включили в надпреварата. Тази година на Балканска спортна среща през май вече участваме с отбор от петима състезатели. Двубоите бяха в Люлебургас и нашите тенисисти заеха почетното четвърто място.

    На 10 юни клубът организира областен турнир за любители на тениса. Явяват се 12 състезатели. Турнирът премина оспорвано, но в спортстментска и  приятелска атмосфера. Излъчени бяха победители, но грамоти имаше за всички.

    Нашите амбиции са до края на годината да организираме един или два турнира, като поканим клубове от страната и от Р Турция и Р Гърция. Освен това планираме да участваме в турнири в Хасково и Харманли, сподели Рафи Хорсикян. Той благодари на всички, които са съпричастни в развитието на любителския тенис. Хорсикян смята, че примерът на малките тенисисти и техните успехи е заразителен за възрастните. Той посочи, че възпитаничката на тенис клуб „Орфей“ Елица Костова е 186 в световната ранглиста и трета ракета на България.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини