Два чужди езика да учи всяко българче. Преглед на печата

24 часа

БСП вече е "за" изтребители, "Атака" иска руски вместо американски от Израел

БСП ще подкрепи купуването на изтребители и бронирани машини за пехотата.

Това реши парламентарната група на социалистите, преди точката да бъде обсъдена от Народното събрание вчера.

Досега партията отстояваше позицията, че разходите за отбрана не трябва да се увеличават. Гласуването на решението остана за днес.

Труд

Два чужди езика да учи всяко българче

Европейската комисия с нова препоръка - всеки ученик в ЕС да да учи по два чужди езика. Взаимното признаване на дипломи ще връща мигриращи ученици в клас.

Монитор

Парламентът със скандално решение за АЕЦ "Белене"

Скандално решение за проекта АЕЦ "Белене" взеха в четвъртък депутатите след близо три часа дебати. Със 172 гласа "за" управляващите от ГЕРБ и "Обединени патриоти", подкрепени от опозицията от БСП, решиха да дадат мандат на енергийния министър Теменужка Петкова за възобновяване на действията по търсенето на възможности за изграждане на централата и да търси стратегически инвеститор за проекта.

Стандарт

Президентът: Аз нямам началници, за разлика от други

За разлика от други аз нямам началници нито в България, нито в чужбина. Разбира се, имам само един началник и това е българският народ, който ме е избрал и на когото съм се заклел да служа. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в Трявна, помолен да коментира думите на министър-председателя Бойко Борисов, че критикува само управляващите, а не и опозицията и че опозиционният лидер е негов "шеф", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сега

Държавата ще плаща на лекари, за да останат у нас

От догодина по-голяма част от специализациите на лекарите ще бъдат плащани от държавата. Срещу това обаче те ще подписват договори, с които ще се задължават да останат у нас, обяви здравният министър Кирил Ананиев.

И в момента държавата плаща по две минимални заплати на лекарите, които специализират дефицитни специалности като анестезиология, патология, педиатрия, спешна медицина, инфекциозни болести и неонатология. При останалите по-търсени специалности заплатите се плащат от болниците, където младите лекари специализират

Капитал дейли

Спасибо за горивото

Проектозаконът беше внесен в Народното събрание през март от депутати от всички парламентарно представени партии начело с Емил Димитров-Ревизоро от "Обединени патриоти". Официалният мотив за нуждата от подобни текстове е борба със сивия сектор в сектора на горивата. На практика обаче по-скоро прилича на опит на големите компании от Българската петролна и газова асоциация начело с "Лукойл България" да ограничат конкуренцията на пазара на едро и дребно чрез въвеждането на серия нови изисквания за фирмите. Така още преди да започне да се гледа по комисии, проектът, наречен Закон за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, първоначално беше частично разлюбен от ГЕРБ, БСП и "Воля". И дори беше отхвърлен в икономическа комисия към парламента.

Дума

Задава се топлинен шок от 1 юли

Властта подготвя топлинен удар за хората, като има намерение да увеличи цената на парното и топлата вода от началото на юли. Поскъпването е неизбежно заради цената на природния газ, призна шефът на КЕВР Иван Иванов. В момента обаче не може да се каже точно с колко ще хвръкнат цените. "Булгаргаз" ще внесе окончателното си искане за промяна на цената на синьото гориво след 11 юни. Крайно решение за цените на природния газ, топлинната и електрическата енергия ще бъде взето на 1 юли. На 11 май "Булгаргаз" поиска повишение на цената на синьото гориво с 15,69%, но заради поскъпването на енергоносителите на световните пазари то вече не е актуално. Най-драстично се очаква парното и топлата вода да поскъпнат в Бургас - с 9%. Увеличение ще има още в Плевен - с 6,12%, в Перник - с 4,16%, в Русе - с 3,33%, в Сливен - с 3,19%, и в София - с 1,44%. От 1 юли поскъпва и токът - за абонатите на ЧЕЗ с около 1,7%, за абонатите на ЕВН - с 1,81%, а за клиентите на "Енерго Про" - с 2,6%.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    21
    21
    0 -2
    09:33, 8 юни 2018
    И ,! Единият чужд език да е задължително турският а другият турски
  • 2
    Ив
    Иван
    2 0
    10:35, 8 юни 2018
    Абе вие къде се намирате? В Турция или в България?Занаете ли колко е смешно когато слушаме турчин или ******* да говори български?Аз скоро чух дете турче,което говореше идеален български.Родителите му заслужават аплодисменти.То в бъдеще е интегрирано в България и ще има приятели българи.А тези турци и ц*****,които мънкат на български не мога да ги слушам.Отврат.
    • Ив
      Иван
      1 0
      10:36, 8 юни 2018
      *******
Последни новини