Ротари клуб – Кърджали дарява 6000 лв. за нуждите на ардинската болница

Кметът на община Ардино Ресми Мурад се срещна с Пас-президентите на Ротари клуб-Кърджали инж. Джевдет Адем и Себахаттин Гьокче и елект-президентът на клуба инж. Валентин Гогев. На срещата бяха уточнени условията за предстоящото дарение от 6 000 лева, което Ротари Клуб-Кърджали ще направи за нуждите на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Тук бе и управителят на лечебното заведение в Ардино д-р Гюнер Осман.

Пас-президентът инж. Джевдет Адем уточни, че около 5 000 лева от сумата, която ще бъде дарена, е събрана от Ротари Е-клубовете в Бурса със съдействието на големия приятел на България Шабан Родоплу, президент на Ротари Е-клуб „Ердемит” – Бурса и президентът на Ротари Е-клуб в Бурса Серкан Юркмаз, с корени от Бял извор. Той допълни, че останалата сума от 1 000 лева е събрана по време на благотворителната вечеря в Кърджали, организирана от клуба.

„Ротарианството е хуманитарна кауза ,завещана ни от ротарианците преди нас и сме в служба на обществото. Ардинската болница се намира в планински район, отдалечен от областния център и необходимостта от модерна медицинска апаратура е от изключително значение за спасяване на човешки животи”, заяви инж. Джевдет Адем.

Пас-президентът Себахаттин Гьокче обеща с лични средства да ремонтира и да оборудва с необходимите принадлежности една детска стая в местната болница.

„Дарението ще бъде изключително ценно за дейността на лечебното заведение, първичната болнична дейност, Спешната помощ, пациентите и за медицинския персонал“, каза управителят на ардинската болница д-р Гюнер Осман.

Кметът Ресми Мурад приветства инициативата на Ротари клуб – Кърджали и на Ротари Е-клубовете в Бурса. Той заяви, че общинското ръководство всяка година подпомага дейността на местната болница. „Предстои да извършим ремонт на медицинските кабинети в отделението по хирургия и винаги сме готови за партньорство, за да реализираме съвместни инициативи и проекти“, каза още Мурад.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини