Борисов: Магистралите ще вдигнат доходите на хората. Пресата

24 часа

Истински тайни агенти ще има ДАНС - и в частни, и в държавни фирми

ДАНС да има истински тайни агенти, за които не знае никой извън службата. Това предложение е направил до Министерския съвет шефът на агенцията Димитър Георгиев.

Агентите под прикритие в държавни ведомства и частни фирми вече да се внедряват, без да се уведомява шефът на съответната институция или компания, предвижда промяна в правилника за прилагане на Закона за Държавна агенция "Национална сигурност". В момента ДАНС може да праща служители под прикритие, но трябва да уведоми началника на ведомството или компанията за това.

Така на практика агентите не били съвсем тайни и можело да им бъде попречено да придобият информация, която застрашава националната сигурност, обяснява в мотивите към предложението си Георгиев.

Агенти на ДАНС вече могат да са под прикритието и на свободни професии, например като адвокати.

Труд

Акция "Бира за смет" чисти плажа

Безплатна студена бира събра близо 100 ентусиасти да чистят най-дългия плаж по българското Черноморие. Доброволците, за най-малките от които имаше и лимонада, се забавляваха в уникалната акция "Бира за смет" на брега на Шкорпиловци. Купонът се организира от младите ротарианци от "Ротаракт-клуб Варна" чрез фейсбук. Само за 2-3 часа бяха събрани над 2 тона боклуци

Монитор

Борисов: Магистралите ще вдигнат доходите на хората

Строителството на магистрали и мостове в региона е най-важен. Това заяви Бойко Борисов в Киев след среща с президента на Украйна Петро Порошенко.

"Винаги ми е приятно, когато две страни имат допирни исторически точки. Ние винаги сме били за мир и спазването на минските споразумения. Мирът е най-святото и ценно нещо към, което трябва да се стремим.

Стандарт

Пътят към Еверест - 14 години от юбилейната експедиция до върха

Навършват се 14 години от юбилейната експедиция до Еверест. Целта е да се осъществи безкислородно изкачване и на "покрива на света" да стъпи българка. Алпинистът Христо Христов остана завинаги там.

Целта на експедицията частично е изпълнена - младите надежди Дойчин Боянов и Христо Христов изкачват върха без кислород. Христо Христов обаче не се връща.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ба
    бате Ж
    7 0
    09:10, 27 май 2018
    Борисов си остана прост калпак!!!!
    Писна ми от неговите магистрали!!!
    Искам да видя висока раждаемост,това ще е показател,че нещата се оправят!!!
  • 2
    По
    Порчо
    4 0
    12:03, 27 май 2018
    Има предвид, че като си строшиш колата по т.нар. магистрали, повишаваме доходите на автомонтьори и джамбази.
    В България (не в София) вече няма нито магистрали, нито доходи.
  • 3
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    1 0
    18:57, 27 май 2018
    Аз пък искам да питам --след седмица е при Путин а за какво е отишълсега при този РАЗБОЙНИК Порошенко Не ве ли се струва че БАТѝКАТА БОЙКИЧ играе ДУБЛьОР на ПРЕЗИДЕНТА а не си гледа работата на премиер която е със съвсем други функции

Още новини

Последни новини