ФК „Арда“ вдигна втора купа за броени дни, подобри рекорд по отбелязани голове в шампионата

    ФК „Арда“ вдигна втора купа за броени дни, като подобри рекорд по отбелязани голове в шампионата. Сините триумфираха с купата като първенци в една от групите на Аматьорската лига, след като на 23 май във Велико Търново взеха и Купата. От 33 мача „Арда“ победи в 30, а в 3 завърши наравно без нито една загуба. Крайният резултат е 93 точки. Рекордна е головата разлика от 133 вкарани гола, срещу само 7 инкасирани в собствената врата. С това си постижение нашите футболисти изпреварват „Ботев „Пловдив, чийто досегашен рекорд бе 126 гола.

    Стана традиция футболистите от  „Арда“ да завършват двубоите си с хандбални резултати. Това се случи и в последния шампионатен мач, в който домакин бе нашият тим. Той наниза във  вратата на гостуващия „Първомай“ общо 9 гола. „Арда“ игра с резервите и направи много пропуски, особено през второто полувреме. Разколебани гостите пропуснаха дузпа.

    След края на мача председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Кърджали Хасан Азис връчиха медали на футболистите. Заедно с капитана на тима те вдигнаха купата на победителите.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини