Днес, щастието беше капка сълза за абитуриентите в Чернооченско

„Щастието не винаги е голяма усмивка, но и малка капка сълза…“ Така може да се обобщи днешното изпращане с балони, цветя и смях през сълзи, абитуриентите на випуск 2018 г. на училищата на територията на община Черноочене.

С куп грамоти за успешното си участие в различни международни и национални конкурси се простиха с родното си училище редица абитуриенти днес, на светлият празник 24-ти май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман поздрави учителите и учениците с празника и заръча на абитуриентите да бъдат смели в постъпките си и много упорити.

 „Върви, народе възродени, към светла бъднина върви!” – така бе положено началото на тържеството и в Основно училище „Христо Ботев” на чернооченското село Габрово

Отличилите се през учебната година ученици получиха награди и грамоти от директора на училището Недрет Мехмед.

Най-развълнувани бяха 12-то класниците от Средно училище „Христо Смирненски“ с. Черноочене. Випускниците представиха пред учителите и по-малките ученици многото щастливи и хубави моменти в училището.

Абитуриентите не скриха сълзите си, не скъпяха добрите думи и се вричаха да не се забравят.

Зрелостниците поеха по своя път с гордо вдигната глава, целеустремени и готови да се преборят с трудностите, които им предстоят.

Исмет Исмаил

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини