Белезници за шефа на КАТ-Благоевград

"Искани са пари и за предоставяне на специални регистрационни номера", коментира Ремяна Арнаудова

Арести на пътни полицаи. Поредната акция е в КАТ-Благоевград. С белезници се оказа и началникът на „Пътната полиция” в града. За какви престъпления ще бъде разследвани?

„Сигналът, по който започна да работи Окръжната прокуратура в Благоевград дойде от Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР. Човекът, който публично съобщи, че е подавал подобни сигнали, ще бъде поканен да бъде разпитан като свидетел. Този човек обяснява схемата, която ние сме установили и която беше потвърдена първоначално и от СРС-тата, които е използвала Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР. Действително се касае за корупционна схема. Окръжната прокуратура в Благоевград е образувала досъдебно производство за искане и получаване на подкупи”, заяви за „Здравей, България” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Имаме доказателства, че са били искани и получавани пари от началника на КАТ, за да наруши служебните си задължения. Подкупите са получавани за бърза регистрация на моторни превозни средства, както и за предоставяне на специални регистрационни номера (в това число последователни еднакви цифри, огледални номера или две по две еднакви цифри)”, добави Арнаудова.

По думите й корупционната дейност е продължила 4-5 месеца.

„Преди 6 месеца информирахме „Вътрешна сигурност” на МВР за корупционни практики в КАТ-Благоевград. С нас се свързаха трима българи и двама македонци”, обясни журналистът Иван Хамбарджийски.

Целия разговор гледайте във видеото.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ед
    едно и също навсякъде
    3 -1
    13:08, 23 май 2018
    Май проверките трябва да продължат и в другите Кат в страната !!! Ще се окажат интересни факти и схеми....
  • 2
    Ха
    Хасково
    3 -1
    13:33, 23 май 2018
    Ами то в Хасково и ценоразпис си имат на входа... продават си хората!

Още новини

Последни новини