Общественият съвет в Кърджали подкрепи идеята стадионът да се преименува на Арена „Арда“

Общественият съвет към Общинския съвет в Кърджали подкрепя Инициативният комитет, който предлага стадион „Дружба“ да носи името Арена „Арда“. Това стана ясно след заседанието на ръководството на съвета вчера. Всички негови членове гласуваха единодушно.

Общественият съвет също така приветства новината за изграждане на нова спортна зала в Кърджали. Членовете му обаче са на мнение, че предвижданият капацитет от 1 000 места ще се окаже малък за международни състезания и масови прояви като концерти и дори митинги. Съветът предлага да се потърси проект за зала с 3 000 места. Дадоха се за пример зали в Самоков, Сливница, Ботевград.

Взе се решение през юни да се поведе Общо събрание на Обществения съвет. На него отчет ще направи ръководителят Милан Миланов. Ще се обсъдят и инициативите в дългосрочен и краткосрочен план. В дългосрочен план се предвижда работа по проблеми като околовръстния път, индустриална зона-Юг, водоснабдяването на 30 населени места в общината и многофункционалната зала. В краткосрочен план обществениците ще наблюдават и реагират по проблеми като ремонта на бул.„Беломорски“ от входа на града до колелото, Синята зона, масовизиране на хигиенизирането на града, социализация на паркове и други обществени места с изграждане на тоалетни и съблекални.

Милан Миланов цитира кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, според който Общественият съвет е не само катализатор на проекти, но и техен контрольор.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    ГРАЖДАНИН НА КЪРДЖАЛИ
    3 -1
    08:14, 22 май 2018
    този хронично болен за каквато и да е власт,номенклатурчик класически отново напомня за себе си.това е милан миланов - изпекън за местно ниво кадър на бкп и хамелеон.тъй че скрий се най после Миланчо яж си номенклатурната си пенсийка и ходи по често в градската градинка там има още останали като тебе.
  • 2
    6 въпроса
    4 -1
    09:14, 22 май 2018
    Това чудо "Обществен съвет", личен ПР отдел на Хасан Азис и политиката на ДПС в общината ли е? Къде в страната има подобна хамелеонска структура с охота отразявана от медиите и реално несъществуваща в правния мир? КОЙ и по какъв начин им плаща, на тези изпели песента си комуняги? Това поредното доказателство за коалицията под масата ДПС-БКП (Извинявам се БСП) на месно ниво ли е? Не подменя и не иззема ли този "Обществен съвет" функциите на Общинският съвет? Наличието на този "Обществен съвет" доказателство за слабостта и безхаберието на общинските съветници ли е?
Последни новини