Задържаха българин в Марсилия за заплаха за тероризъм, издирван за опит за убийство (видео)

Задържаният за заплаха от терористична атака българин в Марсилия е бил издирван с европейска заповед за арест. Заповедта била за опит за убийство.

В събота железопътната гара "Сен Шарл" в Марсилия бе затворена за часове, Кметът на Марсилия Жан-Клод Годен съобщи за осуетен атентат.  Екип от сапьори са претърсили гарата и е задържан  48-годишен българин с електрически материали, които могат да се използват за изработване на взривно устройство..Но по случая нр е сезиран отделът за борба с тероризма към парижката прокуратура. 

Самоличността на задържания е установена и е известна на българските компетентни органи. Посолството ни в Париж информира, че мъжът е арестуван, но към момента няма потвърдена информация той да е подготвял терористичен акт.

Дипломатическата ни мисия съобщи, че заповедта, с която е задържан е издадена в България. Наложена му е мярка за неотклонение "Задържане под стража".

По повод ареста на българина от Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" - МВР уточняват, че той е обявен за международно издирване през 2012г. с Европейска заповед за арест.

Заповедта обаче е във връзка с извършен от него опит за убийство през 2010г. и влязла в сила присъда "лишаване от свобода" за срок от 6 години.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини