Хасковлии в националния тим, станал балкански шампиони по бадминтон

Изображение 1 от 4

    Бадминтон клуб Хасково записа поредната си голяма победа на тефтера с отличия. Купата от отборната надпревара на Балканиадата за мъже и жени тази година, която се проведе в Орестиада с участието на 6 държави, ще украси витрината на българските национали. Голяма част от състава са състезатели от хасковския отбор или възпитаници на хасковската бадминтон школа.

    Бългаpcкият тим, който вдигна отборната купа, е в cъcтав: Пейо Бойчинов, Иван Панев, Даниел Николов, Алекс Влаар, Димитpия Попстойкова, Христомира Поповска и Мария Делчева. България грабна отборната титла след победа над Турзция с 3:2 мача.

    Балкански шампиони cтанаха на cмесени двойки Алекс Влаар и Димитpия Попстойкова. На сингъл мъже победител е Даниел Николов, а с Алекс Влаар взеха и титлата при двойките мъже.играещият треньор на тима на Хасково Пейо Бойчинов е в сингъл с бронзово отличие, а с Иван Панев са с бронзови медали на двойки. С бронз е при жените и Мария Делчева.

    В същото време успехи записаха и малките състезатели от Бадминтон клуб- Хасково от участието си на държавмния лечен шампионат под 11 години. Сребърни и бронзови медали за Хасково завоюваха Ивана Гюрова, Ивайла Орешкова, Божидара Боьнова, Даниел Киряков и Радослав Стоев.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ян
      Янко Митев
      0 0
      16:11, 21 май 2018
      Браво! Най после победа над Турция.С малко но така повече се помни.
    Последни новини