Кърджали с нова спортна зала, правителството осигурява проект и 3,5 млн.лв. за изграждането й

Кърджали ще има нова спортна зала, като правителството осигурява проект и 3,5 млн.лева за изграждането й. Залата ще бъде много модерна. Това съобщи в Кърджали днес председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. На съвместен брифинг с областният управител Никола Чанев стана ясно, че съоръжението ще се изгради на държавен терен в района на селскостопанския техникум. Теренът е с площ от 56 дк и е с остатъчна необходимост.

Строителството на залата започва в края на тази или началото на следващата година. Ще трае 7 месеца. Необходимата документация е внесена в Министерството на младежта и спорта и министър Кралев е поел ангажимента да го предвижи бързо. Очаква се Министерството на младежта и спорта да обяви обществена поръчка за изпълнител. Това оповести губернаторът. Залата ще има 1000 седящи места. Ще позволява волейболни и баскетболни мачове и двубои по минифутбол. В нея ще има две тренировъчни зали, зала за фитнес ,витаминен бар. Никола Чанев каза още, че проектът предвижда втори и трети етап на строителство. Ще бъдат изградени 2 игрища за футбол и за волейбол и баскетбол. Щесе създадат и тенис кортове. Ще има и голям паркинг.

Никола Чанев каза, че има няколко възможности за стопанисване: от държавата, от спортни клубове или от общината. Аз съм за публично-частно партньорство, подчерта областният управител.

Цвета Караянчева и Никола Чанев бяха единодушни, че настоящата зала „Арпезос“ е нефункционална. Тя няма възможности да посреща волейболни срещи и двубои по минифутбол. Кърджали ще има зала за официални състезания, категорични бяха председателят на Народното събрание и областният управител.

Никола Чанев подчерта, че основен принос в осигуряването на средствата имат премиера Бойко Борисов и Цвета Караянчева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ня
    Няма
    0 0
    22:39, 29 юли 2018
    Зала за бадминтон ще има ли?

Още новини

Последни новини