1226 зрелостници се потят на матурата по Български език и литература днес в областта

1226 зрелостници от Област Кърджали се явиха днес на задължителната матура по Български език и литература.Заявили желание да се явят на злеростния изпит бяха 1324 дванадесетокласници.21 от тях не са допуснати.95 не са се явили днес в класните стаи.Това съобщи за Кърджали бг вести началникът на Регионалното управление по образование Гроздан Колев.

Точно в 8 часа сутринта днес започна задължителният изпит за завършващите 12 клас по Български език и литература, а втората матура по избираем предмет е след два дни. И този път са предприети сериозни мерки от страна на МОН срещу опитите за преписване.
Зрелостниците трябва задължително да носят черен химикал, лична карта и служебна бележка, за да бъдат допуснати до мястото си, където в 3 астрономически часа трябва да попълнят 3 модула.

Тази година зрелостниците са над 55 хил., а близо 10 хил. са квесторите, които ще следят за спазването на правилата. Родителите също имат право да гледат дали някой от учениците се опитва да преписва, като това може да стане от учителската стая на школото.
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини