Инж. Хасан Азис в Бял извор: ДПС е гарант за толерантността

„Борбата за демокрацията и гарантиране на човешките права не е само единствена задача и отговорност на политическите партии, представителите в националния и европейския парламент или в местната власт, това е отговорност на всеки един от нас и най-добрият пример е Кязим Ибрахим Паша“. Това заяви в ардинското село Бял извор зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис на проведения традиционен възпоменателен митинг в памет на Кязим Ибрахим Паша, убит през 1972 г. по време на един от етапите на т.нар. "Възродителен процес" в Кърджалийско.

„Май е месецът, в който ДПС за пореден път дава своята самооценка за пътя, който е извървял. Кязим Ибрахим Паша и стотици други, дадоха  живота си за човешките права. Те са нашите вдъхновители и всеки един от нас носи своята си отговорност за правата, свободите и демокрацията в нашата страна“ заяви инж. Хасан Азис. Той подчерта, че ДПС остава единственият гарант за стабилното развитие на страната, толерантността и защита на демокрацията.

„Ние всички, които сме тук, независимо дали носим в джоба си членската книжка на ДПС, имаме претенциите да кажем, че сме гарант за демокрацията, толерантността и за единството на нашето общество“, допълни той.

ПрояватасеорганизираотОбщинскиясъветна ДПС в Ардино. Събитиетобеуваженоощеотчленътна ЦОБ и народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание ЕрдинчХайрула, председателятнаобластниясъветна ДПС инж.ИзетШабан, евродепутатътНеджмиАли, народнитепредставителиотДПС АдленШевкед, Ерол Мехмед, Хайри Садъков, Илхан Кълков, областниятлидернаМладежкото ДПС БайрамБайрам, кметовенаобщини, председателинаОбщинскисъветиот ДПС от областта и други. Тукбе и ФахриВатансевер, представителна ДПС в Истанбул.

Депутатът от Смолянска област Хайри Садъков заяви, чеКязим Ибрахим Паша е дал живота си, за да не се забравя, че правата и свободите са ежедневна грижа и битка. „Трябва да вземем поука от миналото и да не позволяваме никога на самозвани лидери и водачи, да се опитват да ни разединяват. Това да ни бъде обица на ухото и оттук нататък да станем още по-сплотени, за да бъдем фактор, който не би допуснал никога в страната ни на власт да бъдат националисти и ксенофоби. Това е вреда за цялата държава“, каза още Садъков.

НародниятпредставителИлхан Кълковпредаденаприсъстващитеспециалните поздравинахората от Западните Родопи  и подножието на Пирин. „Днес сме тук, за да отдадем почит към паметта на хората, които са се борили за правата и свободите си. И 46 години по-късно е повече от необходимо да си припомним, че човешките права, свободи и демокрацията не са даденост, а са кауза, за които, ние не трябва да спираме да се бориме“, заяви Кълков.

Депутатът Ерол Мехмед отбеляза, че ако  политиците продължават да говорят за омраза, нито настоящето, нито бъдещето на България ще бъде цветущо. „А  ние като достойни синове на тази държава, отстояваме националния интерес, но в същото време следим със зорко око, и правата и свободите ни. Ще бъдем единни и сплотени, такава е съдбата ни, такава ще ни бъде и историята в бъдеще“, заяви Ерол Мехмед.

Евродепутатът Неджми Али заяви, че преди 46 години, когато се е родил той, Кязим Ибрахим Паша е дал своя живот в борбата за името и идентичността. „Това не може да бъде оставено в историята и да бъде заличено, защото народ, който не си спомня историята си, няма как да има настояще и бъдеще“, допълни Неджми Али. Той бе категоричен, че благодарение на национално-отговорната политика на ДПС,  провеждана през последните 28 години, България е станала член на НАТО и на Европейския съюз

КметътнаобщинаАрдиноРесмиМурадзаяви, четовамероприятиесе организира от 11години.Съссредстваот ДПС е изграденачешма с плоча в паметнажертвитеотт.нар.‚Възродителенпроцес“.„Труден е пътят по който вървим, никак не е лесен, но заедно и обединени можем да го изминем по лесно, да преодолеем трудностите и да бъдем успешни“, заявиРесмиМурад.

БившиятглавенмюфтияФикриСалиотправикраткамолитва в паметназагиналияКязимПаша и завсичкижертвиповреметонаВъзродителния  процес.

Прединачалотонамитингадецарецитирахастиховенамайчинияситурскиезик в паметнапокойнияКязимПаша.

Политици и гостиподнесохавенци и цветяпредпаметнатаплочанаКязимПаша

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини