СУ „Васил Левски“ в Ардино изпрати абитуриентите си

Поредният випуск от абитуриенти на СУ „Васил Левски” в Ардино бе изпратен днес тържествено от ръководството, преподавателите и учениците. 22 красиви и развълнувани дванадесетокласници, казаха сбогом на любимото си училище и поеха по нелекия житейски път. За последен път абитуриентите целунаха училищното знаме, благодариха с цветя на преподавателите си за всичко, на което са ги научили.

В двора на училището бяха дошли родители, близки и приятели на абитуриентите. Празникът беше открит с тържествено посрещане на знамето на средното училище.

Гости на тържеството бяха кметът на общината Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

От името на учителите и ръководството директорът на училището Аника Петрова.

 пожела „На добър час!” и успешно дипломиране на зрелостниците: „Ценете това, което притежавате – младост, сила, свобода! Отстоявайте с воля и дух себе си и своето щастие! Обичайте живота, защото любовта дава смисъл на всичко”, бяха заключителните думи на Аника Петрова. По стара българска традиция тя лисна пред абитуриентите менче с вода за здраве и късмет.

От свое име и от името на председателя на общинския съвет Сезгин Байрям, кметът Ресми Мурад прочете поздравително писмо до абитуриентите от Випуск 2018.

„Скъпи млади приятели, Вие завършвате един етап от живота си и тръгвате по пътя на своето професионално развитие. Бъдете любезни и трудолюбиви, не спирайте нито за миг да се усъвършенствате, защото само така ще се развивате в правилната посока“, се казва в посланието на общинските ръководители.

Абитуриентите бяха подготвили емоционално благодарствено слово,
чрез което изказаха признателност към своите учители, родители и съученици.

Като символ на новото начало зрелостниците пуснаха в небето гълъби – символ на надеждата, доброто и спасението. Поздрави към тях отправиха учениците от школото, участващи в клубове по интерес по проект „Твоят час”.

По традиция балната вечер на зрелостниците от СУ „Васил Левски” ще бъде на 24-ти май в ресторант „Асара” в туристическия комплекс „Белите брези“.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини