Орфеева благотворителна вечер ще се проведе на 19 май по инициатива на Ротари клуб – Кърджали

Орфеева благотворителна вечер ще се проведе в столицата на Източните Родопи на 19 май по инициатива на Ротари клуб Кърджали. Тя ще стане традиционна. На нея ще си дават среща ротарианци и общественици от страната, Р. Турция и Р. Гърция. Целта е събраните средства да се насочват към подпомагане на талантливи деца и младежи, както и подкрепата за институциите, които създават млади таланти. Това съобщи за Кърджали бг вести президентът на Ротари клуб Кърджали Бахар Палова. Желанието ни е да обединим около клуба всички, които искат да помагат-от институции, неправителствени организации до изявени личности. Смятаме, че полагаме добро начало, подчерта Палова.

Първата Орфеева вечер ще привлече ротарианци от Смолян, Златоград, Момчилград, Димитровград, Харманли. Ще гостуват клубове от Турция и Гърция. Проявата съвпада с провеждането на поредната среща на талантливи деца по проекта „Заедно на един мост”, осъществяван от нашите ротарианци в партньорство с Ротари клуб „Мимар Синан” от Одрин. На 18 май от 17:00 ч. пред театъра ще има съвместна изложба на ученици от училището по изящни изкуства „Ахмед Риза” от турския град и ОДК –Кърджали. Ще бъдат представени десет таланта от Турция. Пристигат и пет деца от училище по изящните изкуства от Комотини. Съвместната изложба е в отговор на гостуването на нашите млади художници и фотографи в Одрин преди по-малко от месец. Проектът продължава вече трета година.

На Орфеевата благотворителна вечер ротарианци от три страни ще съберат средства за ремонт на зала 1 на ОДК – Кърджали, където се провеждат основни мероприятия. Всяка година ще има нова благотворителна кауза, подчерта Бахар Палова.

Ще посочим, че това е поредният проект, осъществен през изтичащата ротаринска година. Към подрастващите бе насочен и дистриктният проект, осигурил инсталации за пречистване на питейна вода в пет училища и една детска градина в общината.

Успехите ни се дължат на екипността и сплотеността на Ротари клуб – Кърджали, посочи Бахар Палова.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини