Девет наказани абитуриенти за нарушения по пътищата за ден в Кърджали

Девет абитуриенти са били санкционирани вчера за нарушения на ЗДвП, съобщават от Пътна полиция в Кърджали. Два леки автомобила „Ауди“ са били проверени на ул.“Булаир“ в областния център. Колите са били управлявани от 18-годишни абитуриентки с по няколко месеца шофьорски стаж, които са били без поставени обезопасителни колани. Пътници от двата автомобила също не са използвали колани и са излизали през отворените прозорци на автомобилите. За констатираните нарушения са съставени актове по ЗДвП. Предвидените глоби за непоставен обезопасителен колан и неправилен превоз на пътници са по 50 лв. От Пътна полиция отново призовават зрелостниците да бъдат разумни и да не застрашават своя живот и на другите участници в движението с рисково шофиране.

В РУ-Кърджали се извършва проверка за управление на нерегистриран мотопед. 23-годишен се движил с превозното средство в областния център и полицаи установили нарушението при направена справка.

Сигнал за извършена кражба от търговски обект в село Боровица е подаден в РУ-Ардино. 57-годишната тъжителка твърди, че от обекта били откраднати около 100 лв. Група „Криминална полиция“ в управлението извършва проверка.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини