Отново дрогиран и пиян зад воланите

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество е образувано в РУ-Кърджали. Тази нощ около 1 часа на ул.“Стефан Стамболов“ в областния център бил спрян за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от 30-годишен. Тестът за наркотици на водача отчел положителен резултат за амфетамин. Мъжът отказал проби за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа в управлението. След употреба на алкохол е управлявал лек автомобил „Опел“ в село Бенковски 59-годишен. Водачът бил проверен вчера малко след 15 часа и дрегерът отчел 1,26 промила. Взета е кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан в полицейското управление в Кирково и е образувано бързо производство.

 380 къса цигари без акцизен бандерол са иззети вчера при специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. Безакцизните стоки са открити при проверка на лек автомобил „Хонда“ в Момчилград и на лек автомобил „Форд“ на КПП „Чилик“. На водачите са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

108 автомобила са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Момчилград вчера от 15 до 17 часа с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. Полицаи са констатирали 18 нарушения, за които са съставени 1 акт и 15 фиша по ЗДвП и 2 акта по Закона за българските лични документи.

8 товарни автомобила са били проверени вчера на територията на РУ-Кирково в операция за контрол на спазване ограниченията на скоростта, използване на обезопасителни колани, употреба на алкохол, техническа изправност. Констатирани са 3 нарушения на ЗДвП и са съставени 2 акта и 1 фиш.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини