ФК „Арда 1924“ срещу FC „Balkanstroy „на финала за Купата на Лигата

Отборите на ФК „Арда 1924“ и FC „Balkanstroy“ ще се срещнат във финалния двубой за „Купата на Лигата“  в Кърджали. Мачът е на 21 май (понеделник) от 19:30 часа на стадион „Шампион“ в СУ „П. Р. Славейков“. Двата тима се познават изключително добре, като в последните години често се срещат на финален етап. Положителният баланс до момента е в полза на момчетата от FC „Balkanstroy“, като те надделяха над съперника си и в груповата фаза на настоящия турнир с 3:1. Какво ще се случи този път, предстои да видим на финала.

В мач за бронзовите медали пък ще спорят силните отбори на „Mastilo“ и FC „One Minute“. Двата отбора спечелиха своите групи безапелационно, като на полуфиналите само късмет не им достигна, за да играят и на финал. Малкият финал ще се играе също  на 21 май, но от 18:45 часа.

Двете полуфинални срещи протекоха изключително коректно, като това се дължи на спортсменската игра и на четирите отбора, а също така и на перфектното съдийство на двамата професионални съдии Атанас Делчев и Мустафа Шевкет.

В първият двубой след равностойна игра и красив гол на Халим Реджеб отборът на FC „Balkanstroy“ победи FC „One Minute“ с 1:0. И двата отбора уцелиха гредите, а вратарите трябваше да показват рефлекс на няколко пъти.

Във втората среща ФК „Арда 1924“ победи „Mastilo“ с 3:2 след изпълнение на дузпи. Редовното време на срещата завърши 0: 0. Черната прокоба, която преследва „Mastilo“ в последните четири години ги застигна отново. За тях това е четвърти полуфинал, загубен с дузпи в последните няколко турнира. В редовното време двата отбора действаха премерено, като тактически стояха добре на терена и търпеливо изчакваха своите възможности. В крайна сметка след една много коректна игра и добро представяне в дефанзивен план на двата отбора се стигна до крайното 0:0. При ролетката на дузпите по-точни бяха футболистите на „Арда 1924“ и след 3:2 отбелязани дузпи се класираха за финала. В отбора на „Mastilo“ изпъкнаха две имена. Едното е на бившата футболна звезда Емил Ангелов – Бабангида, а другото, надяваме се, на една бъдеща футболна звезда – четири месечният Даниел Казиев, син на другия нападател на ФК „Mastilo“ Емил Казиев. Малкият красавец носеше фланелка с номер седем.

След краят на полуфиналните среши бе награден Мерджан Исмаил от „Ю ЕС Инженеринг“ за „Футболист на седмицата“. Наградата връчиха Альоша Синабов и Благовест Саръев.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини