Трети годишен рамков договор за инвестиции подписаха Община Крумовград и „Дънди прешъс металс“, стойността му е половин милион лева

Днес Община Крумовград и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ сключиха Годишен рамков договор за инвестиции в обществото на стойност 500 000 лева.

На официална церемония подписите си под документа поставиха кметът Себихан Мехмед и председателят на Общинския съвет Метин Байрамали, изпълнителният директор на минната компания д-р инж. Илия Гърков и оперативният ѝ директор инж. Любомир Хайнов. Това е трети поред годишен рамков договор, който компанията подписва с община Крумовград за инвестиции, в изпълнение на договорен съвместен меморандум. „Дънди прешъс металс“ следва мотото  си „Успяваме, защото ни е грижа“.

Ще припомним, че през  2015 г. Дънди прешъс металс – Крумовград и община Крумовград подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество, в който страните потвърждават, че ще обединят усилия и ще работят в дух на партньорство за осигуряване на трайни ползи за жителите на община Крумовград чрез сътрудничество в икономическото и социално развитие, развитие на малък и среден бизнес, здравеопазването и образованието. Меморандумът е в сила от датата на неговото подписване и е валиден за срока на осъществяване на проекта, включително и срока за закриване и рекултивация на обекта.

Новите половин милион лева през 2018 г. ще направят Крумовград и общината още по-добро място за живот и работа и ще върнат интереса на младите хора към региона. Заради социалната си политика в края на миналата година „Дънди Прешъс Металс“ беше удостоена с почетна грамота „Общински дарител“ от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ). Призът беше връчен в категория Общински дарител средни общини за дарените над 1, 6 млн. лв. в подкрепа на проекти и инициативи за подобряването на инфраструктурата, здравеопазването, образованието, развитието на културата и спорта в общината.

„Споразумението за инвестиции в обществото, което подписахме днес с община Крумовград, е вече традиция, която гарантира, че подкрепата на „Дънди Прешъс Металс“ за развитие на региона ще стане многогодишна. Така че заедно ще вървим напред “, каза Илия Гърков.   

Себихан Мехмед и Илия Гърков изнесоха конкретни данни за третия пореден Годишният рамков договор за инвестиции в обществото между  двете страни, който включва финансиране на следните проекти:

Асфалтиране на участъци от републикански път III – 592 Крумовград - Токачка в чертите на гр. Крумовград – части от ул. „ХристоБотев“;

Асфалтиране на подходи към Спешна помощ и Медицински център в Крумовград;

Асфалтови кърпежи на улици в Крумовград;

Ремонт на покрива на сграда на блок А на МБАЛ „Живот+“ в Крумовград;

Частична подмяна на дограма и топлоизолация на сграда на блок А на МБАЛ „Живот+“ в Крумовград;

Водопровод от водопроводна мрежа „Орех“ до ПС „Звънарка“;

Асфалтиране на път в с. Сърнак;

Бетонова настилка на махали в с. Сърнак.

Освен обекти в инфраструктурата за нас  е важно да подпомагаме спорта и културата в общината отбелязаха от минната компания. Те посочиха и стъпки в тази насока като: Изграждане на спортни съоръжения „Игрище за минифутбол“; Средства за носии на група „Силивряче“ към ЦПЛР-ОДК Крумовград; Осигуряване на средства на ФА „Изворче“ и ТК „Ритмика“ към НЧ „ХристоБотев – 1914“ Крумовград за участие в 8-ми международен фолклорен фестивал в Паралия –Катерини, Гърция, и заснемане на филм с участието на ФА „Изворче“; Осигуряване на средства за участие на женска фолклорна група и ТК „Детелини“ към НЧ „Народни будители  – 1925“  с. Аврен в 8-ми Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана“ в Арбанаси; Осигуряване на средства за закупуване на озвучителна техника в НЧ „Д-р ПетърБерон“ с. Странджево

„Благодарни сме за всички инвестиции от страна на „Дънди Прешъс Металс“, които са много необходими за нас. Фирмата успя да удовлетвори всички наши претенции по реализирането на проекта за рудник „Ада тепе“ и това е трети пореден годишен рамков договор, в който приоритет са развитието на инфраструктурата и социални значими обекти в общината и близките до рудника селища. Благодарим на „Дънди Прешъс Металс“ за голямата подкрепа“, заяви по време на подписването кметът г-жа Себихан Мехмед.  

Кърджали бг вести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 26.03.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини