Детският футболен отбор на Ардино се представи достойно в Международния спортен фестивал в Бурса

Делегация от община Ардино, начело с началника на отдел „Образование, култура и спорт“ Бахар Реджебов и началника на отдел ГРАО Мехмед Алиев, взе участие в 17-ия Международен спортен фестивал в побратимената община Нилюфер, Бурса. Визитата на ардинци бе по покана на кмета на община Нилюфер Мустафа Бозбей.

В спортния празник, който събра стотици участници от над 10 страни,  ардинци участваха с представителния детски футболен отбор. Младите футболисти бяха ръководени от треньора Ферди Велиев.

Спортният фестивал бе открит с демонстративна футболна среща между шампионския отбор на „Бурсаспор“ от 2010 г. и ветеранския национален отбор на Турция. Двубоят се изигра в новооткрития  стадион „Ибрахим Язъджъ“ и завърши при резултат 3:2 в полза на „Бурсаспор“. Вратата на „Бурсаспор“ пазеше бившият национален страж Димитър Иванков.

Във футболния турнир U13 участие взеха отбори от Германия, Украйна, Румъния, Азербайджан, Косово, Турция и България. Нашите малки футболист се представиха достойно и се класираха в призовата шестица в крайното класиране. Победител стана силният отбор на Германия.

„Всичко бе на изключитлено високо ниво. Нашите момчета, както обикновено се представиха на високо ниво. Мога да кажа, че изживяването за тях бе невероятно и много полезно. Самият контакт на нашите спортисти с чуждестранните състезатели е от голяма полза“, заяви след завръщането си Бахар Реджебов. Той уточни, че делегацията е посетила Сдружението на ардинци в Бурса, за да поздрави новоизбраният му председател Айдън Йълмаз.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини