Разбиха апартамент на кърджалийци, задигнато е злато и пари

Сигнал за разбит апартамента и извършена кражба на пари и златни накити е подаден в РУ-Кърджали вчера. В жилището било проникнато, след като била разбита входната врата. По данни на собственичката липсват 400 евро, 100 лв. и златни накити. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство за кражба и се издирва извършителят на престъплението.

Незаконен превоз на животни е установен от полицейски служители при специализирана операция на територията на областта за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. При проверка на товарен „Ивеко“ на бул.“България“ в Кърджали в петък около 10,30 часа 63-годишният водач не представил необходимите разрешителни за превозваните две крави и две телета. Същото нарушение констатирали полицаи от РУ-Момчилград при проверка на товарен „Фолксваген“ с 36-годишен водач, който превозвал теле. Служители от Областната дирекция по безопасност на храните са съставили актове по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Полицаи от РУ-Крумовград, служители от РЗИ, РСПБЗН и Отдела за закрила на детето са извършили проверки в заведения с оглед спазване на работното време, изискванията за пожарна безопасност, присъствие на малолетни и непълнолетни лица след установения час. Проверени са били две дискотеки, казино и 90 лица. Констатирани са 5 нарушения – 2 за противопожарните изисквания, 2 за забрана на тютюнопушенето и 1 за работното време. Съставени са актове.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини