Рок вариант на „Девойко мари хубава” сътвориха музиканти от Езиковата

Рок вариант на родопската песен «Девойко, мари хубава» изправи на крака публиката в залата на Дома за култура и младежки дейности по повод откриването на ХХІ Национална олимпиада по астрономия в Кърджали. Музикален фурор предизвикаха младите таланти от Ателие «Музика», работещи по проект «Приятели» с ръководител Любен Полихронов – учител по музика в гимназията. Домакините от Езиковата гимназия «Христо Ботев» очароваха взискателната публика с концепцията на спектакъла.

Идеята за написване на мюзикъл или музикална пиеса по зададена тема от участниците с компютърно оркестриране и аранжимент, разучаване и изпълнение пред публика беше успешно реализиран  практикум. При презентирането на втората музикална творба, известна със заглавието «Реквием», посветена на патрона на училището – Христо Ботев, младите виртуози обраха овациите на присъстващите в препълнената зала. Момичетата и момчета работят в Ателие «Музика» и подготвят още музикални изненади за ценители.

Гостите на града имаха възможността да се насладят на таланта на младежите, които проявяват музикален талант и креативност в избора на песни и в тяхното професионално изпълнение. Дейностите на Ателие «Музика» са по Проект BG05M2OP001-3.002-0239-C01  «ПРИЯТЕЛИ» на Училищно настоятелство  “Христо Ботев”, в партньорство с община Кърджали, финансиран в рамките на процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) BG05M2OP001-3.002 «Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила» (втори срок), Оперативна програма «Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020», съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.Целта на проекта е работата на клубове по интереси, в които ученици - представители на различни етнически малцинства,  да съхраняват и развиват своята културна идентичност,  както и да развиват своите творчески таланти в мултикултурна среда. Участието в проекта дава възможност на участващите ученици да развиват творческите си заложби, изявявайки се в училищния живот наравно със всички останали свои връстници.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.


1 коментар

 • 1
  Го
  Годжи Бери
  0 0
  20:41, 13-05-2018
  То добре, че бяха другите 2 момичета, че да почнт да я пеят и те......


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 26.03.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини