Отнеха 254 шофьорски книжки за неплатени глоби

254 шофьорски книжки са отнети при специализираната полицейска операция за невръчени фишове и неплатени задължения по Закона за движение по пътищата, съобщиха от МВР.

По време на спецакцията, провела се в периода от 2 до 6 май, са проверени общо 8468 водачи и пътници. Проверките се извършваха основно по пътищата, водещи към граничните пунктове на страната и в тях участваха екипи на Пътна полиция и Агенция „Пътна инфраструктура“.

Освен водачите на всяко едно от 6394-те превозните средства, проверени са и 2 074 пътници. По време на инспекциите на водачите са връчени 1092 електронни фиша, а на техните спътници 179 фиша. Освен за фишове и неплатени глоби, при операцията са констатирани и други нарушения. Установени са 218 случая на водачи и пътници, които са се движили без колани и каски, 74 - за движение без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и други 56 – без винетка.

Констатирани са 36 случая на водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и на други 16 – след употреба на наркотични вещества и техни аналози. В други 107 случая е установено шофиране с технически неизправно моторно превозно средство. По време на операцията са засечени и 46 случая на шофиране от неправоспособни водачи.

Екипите, участвали в операцията, са констатирали и 1370 други нарушения на ЗдвП.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    2 0
    21:28, 9 май 2018
    Защо им вземат книжките като ----------ще им ги върнат
Последни новини