„Евакуираха“ деца при учение за пожар в Черноочене

Изображение 1 от 3

    Над 110 деца бяха евакуирани по време на демонстративно пожаро-тактическо учение и занятие за гасене на пожар и извеждане на малчуганите от сградата в Детска градини "Знаме на мира" в село Черноочене.

    Точно в 10,00 часа сигнал за „пожар“ стана причина специализирани автомобили на пожарната с пуснати сирени да пристигнат до сградата на ДГ „Знаме на мира“ в Черноочене.

    По предварително изготвен план с началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Кърджали главен инспектор Иван Стефанов и мл. инспектор Гюнай Мехмед е проигра практическо занятие за  евакуация на децата от сграда.

    Началника на РС „ПБЗН“ гр. Кърджали гл. инспектор Иван Стефанов заяви, че основната цел на занятието освен евакуацията на децата и служителите от градината е, и да се синхронизират действията им с пожарникарите по овладяване на огъня.

    Макар и нереална ситуация служителите от ДГ „Знаме на мира“ с. Черноочене се оказаха подготвени как да реагират при пожар.

    За няколко минути учителките и персонала успяха да изведат децата в двора, на безопасно разстояние от сградата и наблюдаваха с интерес действията на огнеборците.

    След предприетите мерки за безопасност децата бяха събрани на двора, където им беше обяснено, че това е игра.

    Нагледно и с голямо любопитство децата видяха каква е екипировката на пожарникарите.

    Изненада за пожарникарите подготвиха и малчуганите. Талантливите деца бяха направили пано с картата на България. То беше подарено на Началника на РС „ПБЗН“ гр. Кърджали гл. инспектор Иван Стефанов от Директора на от ДГ „Знаме на мира“ с. Черноочене Елмаз Апти.

    Исмет Исмаил

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини